راهنمای خرید

راهنمای خرید هارد اکسترنال | مجله موبوپرشین 1400

راهنمای خرید هارد اکسترنال

چگونه خرید هارد اکسترنال را مطمئن و درست انجام دهیم؟

خرید هارد اکسترنال راهی آسان و مقرون به‌صرفه برای محافظت از فایل‌های شما است. اینکه مناسب‌ترین هارد را برای رفع نیازهای خود انتخاب کنید مسئله ی مهمی است.

در دنیایی که دیگر خبری از چاپ عکس، اسناد کاغذی و نرم افزارهای فیزیکی نیست ظرفیت بالای حافظه یک دستگاه غنیمت است. اما از آن جایی که تولیدکنندگان محدودیت‌های زیادی مثل قیمت تمام شده محصول را پیشرو دارند طبیعی است که برای ذخیره سازی داده‌ها به خرید بهترین هارد اکسترنال روی بیاوریم.

انواع هارد اکسترنال گزینه‌ای مطمئن برای ذخیره سازی اطلاعات یا تهیه نسخه پشتیبان از آن‌ها است. هاردهای اکسترنال مثل سایر محصولات دیجیتالی تنوع بی نظیری دارند. برای آشنایی با بهترین مدل‌های بازار و فاکتورهایی که در خرید هارد به دردتان می‌خورند همراه راهنمای امروز موبوپرشین باشید.

حافظه داخلی یا خارجی؟ مسئله این است!

اولین چیزی که در خرید هارد اکسترنال یا حافظه‌های خارجی قابل حمل مطرح می‌شود تفاوت آن‌ها با انواع هارد داخلی سیستم‌های کامپیوتری است. ممکن است شما صاحب بهترین لپ تاپ‌های هیبریدی بازار باشید که حافظه داخلی کافی داشته باشد؛ پس چرا از هارد اکسترنال استفاده کنید؟

برای خرید هارد اکسترنال چند دلیل مهم وجود دارد:

قابلیت حمل و نقل آسان با خرید هارد اکسترنال

چیزی که باعث می‌شود اکثر افراد از هارد اکسترنال استفاده کنند امکان جابجایی ساده آن است. هارد خارجی را به راحتی می‌توانید بدون حمل و نقل یک سیستم بزرگ نظیر کامپیوتر رومیزی یا ریسک حمل لپ تاپ در محیط عمومی جابجا کنید. از طرفی ابعاد هاردهای اکسترنال می‌تواند کوچک‌تر و سبک‌تر از هاردهایی باشد که در کامپیوترها سوار می‌شوند.

هارد خارجی کاملا مستقل عمل می‌کند؛ در حالی که که هارد داخلی در لپ تاپ یا فضای کیس قرار دارد و دسترسی به آن از نظر فیزیکی راحت نیست.

ناکافی بودن ظرفیت انواع هارد داخلی

هاردهای داخلی که روی کامپیوتر و لپ تاپ نصب می‌شوند شاید ظرفیت بالایی داشته باشند؛ اما این ظرفیت برای نصب برنامه‌های سنگین و استفاده در خود سیستم تعبیه شده است. به زبان دیگر بخشی از این حافظه ممکن است برای نصب برنامه‌ها پر شود و بنابراین نمی‌توانید روی هارد داخلی سیستم به عنوان یک منبع ذخیره سازی بزرگ حساب کنید!

قابلیت‌های اتصالی انواع هارد اکسترنال

شاید مهم‌ترین تفاوتی که در هاردهای خارجی با نمونه‌های داخلی وجود داشته باشد امکانات اتصالی باشد. هارد داخلی از کانکتور SATA استفاده می‌کند که به صورت مستقیم به مادربورد وصل می‌شود. این در حالی است که انواع هارد اکسترنال می‌توانند به پورت‌های متنوعی نظیر USB، USB C، eSATA و… مجهز باشند.

هر یک از این پورت‌ها سرعت انتقال داده متنوعی دارند و این موضوع در خرید محصول موثر است.

 

راهنمای خرید هارد اکسترنال

 

انواع خرید هارد اکسترنال بر اساس طراحی خارجی

هاردهایی که در بازار می‌بینیم بر اساس طراحی ظاهر و ابعاد به سه نوع هارد 2.5 اینچی، هارد 3.5 اینچی و هاردهای حالت جامد تقسیم می‌شوند.

هاردهای 2.5 اینچی: کوچک، کم مصرف و سبک

هاردهای اکسترنالی که اکثر ما به عنوان هارد قابل حمل استفاده می‌کنیم در زمره هاردهای 2.5 اینچی قرار می‌گیرند. این هاردها سبک، کوچک و کم مصرف هستند. شاید تنها نقطه ضعف این هاردها ظرفیت کم‌تر آن‌ها باشد؛ با این حال خیلی از هاردهای حجیمی که امروزه در بازار می‌بینیم 2.5 اینچی هستند و ابعاد آن‌ها نسبت به قبل کاهش یافته است.

هاردهای 3.5 اینچی یا رومیزی

مدل‌های 3.5 اینچی آنقدر بزرگ هستند که برخی از افراد از آن‌ها به عنوان هارد رومیزی و در کنار کیس استفاده می‌کنند. از این هاردها برای ذخیره سازی مداوم ساعت‌ها فیلم و بازی استفاده می‌شود و ظرفیت بالایی دارند. افرادی که قصد ارتقا حافظه داخلی کامپیوتر خود را دارند می‌توانند از هاردهای 3.5 اینچی اکسترنال استفاده کنند که در مجموع اقتصادی‌تر خواهند بود.

انواع هارد SSD: سبک، سریع و مقاوم

جدیدترین نسل هاردهای اکسترنال را میان هاردهای حالت جامد یا SSD می‌بینیم. تکنولوژی به کار رفته در این هاردها باعث شده تا سرعت انتقال داده بالاتری داشته باشند، کوچک‌تر باشند و در صورت افتادن یا ضربه خارجی کم‌تر آسیب ببینند.

فاکتورهایی که در خرید هارد اکسترنال باید بدانید

معمولا در بخش مشخصات هارد اکسترنال به فاکتورهایی مثل ظرفیت، نحوه اتصال به سیستم و نوع رابط اشاره می‌شود. انتخاب هارد مناسب هم بر اساس ارزیابی همین فاکتورها انجام می‌شود:

هارد اکسترنال HDD یا SDD؟

هاردهایی که دیسک‌های چرخشی دارند بیشتر پیشنهاد می‌شوند. با قیمتی کم می‌توانید یک هارد اکسترنال یک ترابایت حجم تهیه کنید. اما به مراتب سرعت پایین‌تر و استحکام کمتری نسبت به “حافظه SSD” دارند.

اگر به فضای زیادی در مقیاس ترابایت احتیاج ندارید. و اگر نیاز دارید که مدام هارد درایو خود را همراهتان داشته باشید; خریداری یک حافظه SSD به قیمت بیشترش می‌ارزد و سرعت بیشتری نیز در جابه جایی اطلاعات خواهد داشت.

اما اگر به فضای بیشتری برای ذخیره سازی نیاز دارید شاید هارد اکسترنال گزینه بهتری برای شما باشد. چرا که یک “حافظه SSD” که فضای ترابایتی داشته باشد قیمت بالایی خواهد داشت. اما یک هارد اکسترنال 4 ترابایتی قیمتی کمتر و مقرون به ‌ صرفه‌تر خواهد داشت.

ظرفیت ذخیره سازی هارد اکسترنال

همه چیز در انتخاب فضای کافی یک هارد اکسترنال به شما بستگی دارد. اگر به دنبال فضایی برای گسترش حافظه گوشی، تبلت یا لپ تاپی هستید که از آن برای اهداف عمومی استفاده می‌کنید بهتر است از یک هارد معمولی با ظرفیت میان رده استفاده کنید. هارد اکسترنال‌ها از 250 گیگابایت تا بیش از 10 ترابایت گنجایش دارند.

سرعت انتقال داده توسط هارد در ثانیه

سرعت انتقال داده‌ها بر اساس نوع رابط آن‌ها مشخص می‌شود. امروزه انواع هارد SSD سرعت خیلی بالاتری نسبت به هاردهای HDD دارند؛ اما گران قیمت‌تر هستند.

بهمن هارد | راهنمای خرید هارد | راهنمای خرید هارد اکسترنال | راهنمای خرید هارد external | خرید هارد اکسترنال | بهترین هارد اکسترنال | خرید هارد | استفاده از هارد اکسترنال به عنوان هارد اصلی | نکات خرید هارد اکسترنال

اکثر هاردهای اکسترنال 205 اینچی با رابط USB به دستگاه‌های مختلف وصل می‌شوند و سرعت انتقال داده هم به نسل USB بستگی دارد که از آن استفاده می‌کنید. USB 2.0 سرعت انتقال استانداردی دارد و نسل سوم تا 10 گیگابایت بر ثانیه نیز داده را جابجا می‌کنند.

نوع اتصال هارد اکسترنال

نحوه اتصال هارد یکی از فاکتورهای موثر بر قیمت نهایی آن است. هاردهای بی سیم با تکنولوژی وای فای یا بلوتوث وصل می‌شوند؛ اما اکثر هاردهای اکسترنال با رابط USB داده را جابجا می‌کنند.

 

 

سخن آخر

سبکی، قابلیت حمل و نقل و ظرفیت متنوع باعث شده تا کاربران به خرید بهترین هارد اکسترنال به جای ارتقا هارد داخلی سیستم‌های کامپیوتری روی آورند. هاردهای اکسترنال در انواع جیبی و رومیزی تولید می‌شوند و هاردهای 2.5 اینچی یا جیبی محبوبیت بیش‌تری دارند.

در خرید هارد اکسترنال علاوه بر ظرفیت داخلی به نوع اتصال، رابط کاربری و سرعت انتقال داده‌ها دقت کنید.

 

در همین سایت می توانید راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ را بخوانید.

و همچنین میتوانید 10 روش تشخیص شارژر اصلی و تقلبی را در این سایت بخوانید و دنبال کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *